Nyheder

Sikkerhed: Derfor er det vigtigt med en sikker browser

Sikkerhed: Derfor er det vigtigt med en sikker browser

Internettet har taget os alle med storm. Inden for de seneste 10 år er det blevet muligt at foretage sig næsten alt fra en computer, hvor vigtige mails, papirer og meget andet også tjekker ind. Men i takt med internettets voksende størrelse er der også kommet flere faldgruber, der kan få konsekvenser for dig.

Når vi taler om konsekvenser, så omhandler det dine private oplysninger. Du kan nemlig risikere, at andre får fat i dine oplysninger, hvis du bruger internettet uden at være ordentligt sikret. Derfor kan du læse mere om, hvorfor det er vigtigt med en sikker browser, når du surfer rundt på nettet.

Hvad betyder en sikker browser?

Når du skal gøre brug af internettet, vil du oftest tilgå det gennem en browser. Det kan eksempelvis være Safari eller Google Chrome, som åbner op for det store udbud af alverdens hjemmesider. En sikker browser er en browser, der passer godt på dig og dine oplysninger. Derfor er det vigtigt, at du altid benytter dig af en af de verificerede browsere.

Samtidig gælder det også om at have sikkerhedsprogrammer på computeren. Du finder mange forskellige sikkerhedsprogrammer, der kan beskytte dig mod virus og andre ting. Og så er det altid vigtigt, at du bruger verificerede sider. Vil du gerne spille online spil, vil http://bonusexperten.se/ være et godt valg for dig.

Din protokol viser vejen

Selvom du måske ikke vidste det, så kan du faktisk selv se, om en side er sikret. I linket, som du bruger til at tilgå forskellige sider, finder du http eller https. Og netop det tilføjede s gør denne protokol til en krypteret udgave. Det står nemlig for Secure og giver dig en langt mere sikker færden på nettet.

Https bruges ofte i forbindelse med tjenester, hvor der er personfølsomme oplysninger på spil. Det kan være ved netbanker, internetbetaling, eller hvor du skal opgive dit CPR-nummer. Https forhindrer udefrakommende i at få fat på dine oplysninger, og derved kan du undgå lækning af dine data. Derfor bør du altid tjekke op på denne sikkerhedsprotokol, når du anvender sider, der skal bruge dine følsomme oplysninger.

Brug din sunde fornuft

Når det kommer til generel sikkerhed på nettet, handler det ofte om at bruge den sunde fornuft. Selvom mange ting virker fristende, skal du altid overveje mistænkelige sider og forhold en ekstra gang. Der florerer også falske mails, som vil forsøge at få dig til at opgive personlige oplysninger. Derfor bør du aldrig åbne en mail, som virker mistænkelig, eller som har et udenlandsk link, hvis det ikke er en mail, du har ventet på at få.

Når det kommer til dine billeder på nettet, skal du også være en smule påpasselig. Internettet glemmer aldrig, og derfor vil dine billeder blive lagret på nettet i mange år. Tænk altid over, hvilke billeder du lægger ud og på hvilke platforme. Du bør også altid sende følsomme oplysninger i en beskyttet form. På den måde undgår du, at din mail havner i de forkerte hænder og bliver misbrugt.