Nyheder

Hvad er Ransomware? Få svaret her

Hvad er Ransomware? Få svaret her

Dette indhold er sponsoreret

I seneste årti blev verden og i særdeleshed virksomheder bekendt med en ny cybertrussel, der kostede firmaer mange milliarder i både tabt arbejdsfortjeneste og tyveri af penge og data. Det var den såkaldte WannaCry-software, der er en udgave af den nye type Ransomware malware, der har infiltreret computere i både virksomheder, offentlige institutioner og i private hjem gennem flere år nu. Med et stigende fokus på it-sikkerhed i Danmark giver vi dig i denne artikel, svaret på hvad denne nye type virus er for noget. Vi kigger på, hvor farlig den er for virksomheder og private samt, hvordan den infiltrerer computeres og harddiskes indhold og låser dette. Derudover kigger vi på, hvor stor truslen fra denne nye type malware er, samt hvordan man kan undgå disse angreb. Læs med og bliv klogere på den nye cybertrussel, som er Ransomware malwaren.

Låser din computer og krypterer dit indhold

Ransomware er malware, der grundlæggende låser din computer, dens indhold og beder dig betale en løsesum i mod at frigive dataen igen. Ordet er sammensat af Ransom (der betyder løsesum på engelsk) og malware - og har været en stigende trussel fra udenlandske hackere i de seneste par år. Flere af disse trusler kommer fra links eller at man henter en falsk software. Når Ransomwaren har fået adgang til din computer begynder den at kryptere alt indhold på din harddisk, så du ikke kan hverken tilgå den eller bruge computeren overhovedet. Derefter vil du blive mødt af en skærm, hvorpå der står, at alt dit indhold er låst og du ikke får det igen før du har indbetalt et ukendt stort beløb i Bitcoins på en given Bitcoin-adresse. Du får måske endda lov til at downloade en lillebitte smule af dine personlige filer, så du kan se, at de ikke lyver. Her skal du altså træffe valget omkring, hvorvidt du ønsker at betale og håbe på at få dit data igen, eller om du bare skal gendanne din computer og opgive alt det data, som var på harddisken før angrebet skete. 

Betal ved kasse et eller se ALT dit data forsvinde

Hvis uheldet er ude, så er dine håb for at se dine personlige filer igen spinkle. For faktisk er der ikke så store chancer for, at du rent faktisk får dit indhold igen selvom du indbetaler pengene. Derfor anbefaler flere eksperter, at man enten opsøger professionelle eller blot lader sin harddisk omformattere. Ransomware kommer som regel ind på computeren gennem mails med links eller via filer, der ser troværdige ud, så husk altid at dobbelttjekke før du henter noget fra nettet.