Nyheder

Hvordan sikrer du bedst din computer?

Hvordan sikrer du bedst din computer?

Når man som bruger åbner en fil eller et program, hvor der er placeret virus eller spyware, vil disse programmer blive installeret sammen med det oprindelige program. Dermed er man ofte ikke bekendt med, at man har givet hackeren adgang til sin computer og dermed filer. Det kan være meget svært at vide hvem man kan have tillid til, og ens bedste ven kan ubevidst sende filer som er inficeret.

Hvordan undgår man så, at blive ramt af virus og spyware?
Man vil aldrig kunne sikre sig 100% mod virus og spyware, men man kan tage sine forholdsregler, og undgå de mest gængse fælder som hackere lægger ud. Vi har samlet tre gode tips, som vil kunne hjælpe dig i kampen mod uønskede gæster. Læs flere gode tips her.

Vær varsom på nettet
Mange sider på nettet tilbyder brugere at deltage i konkurrencer, prøve diverse tests og adgang til andet tidsfordriv – ganske gratis. Som bekendt er der meget få ting som virkelig er gratis, og det er heller ikke tilfældet med denne type af ”gratis” underholdning. I langt de fleste tilfælde vil du som bruger blive bedt om at indtaste forskellige typer af informationer, og sige ja til en række kriterier (som ofte er svære at overskue), for at du kan få lov til at benytte dig af de forskellige tilbud. Denne information bliver i nogle tilfælde solgt til en 3.part, eller bruges til at sende endnu flere tilbud til din mail. Det er ikke uhørt at blive bedt om at indtaste sit telefonnummer, og indtaster du dette, kan du roligt forvente en masse sælgere i røret. Kort sagt, er det ofte en meget dårlig idé at indtaste sine informationer på nettet – og vær især varsom med programmer som gerne vil dele noget via f.eks. din Facebook-profil. I de værste tilfælde kan indtastning af informationer føre til, at en hacker vil kunne finde og angribe din computer på nettet.

Pas på når du bruger nye programmer
Som tidligere nævnt i denne artikel er installation af nye (gratis) programmer en af de mest hyppige årsager til, at brugere i Danmark får virus og spyware på deres computere. Derfor er det utroligt vigtigt, at du kun installerer programmer fra kilder du har tillid til. Mange får også installeret spyware, når man skal sige ”ja” til de forskellige betingelser i gratisprogrammet. Ved at acceptere de ofte kryptiske betingelser, siger man samtidig ja til en række andre programmer, som i sidste ende kan indeholde spyware og virus. Husk at spyware ofte viser sig ved, at din computer kører langsommere, agerer underligt og du oplever en masse uønskede reklamer når du er online.

Installér programmer der kan hjælpe dig
Er uheldet ude, og du har fået virus eller spyware på din computer er der heldigvis hjælp at hente.  Du kan på nettet finde en lang række autoritære og pålidelige programmer som kan rense din computer, og forebygge nye angreb. Her på Download-software.dk har vi anmeldt og prøvet en lang række antivirus- og antispywareprogrammer. Disse programmer scanner din computer for trusler, og vil kunne identificere og fjerne dem fra de filer som er inficeret. Programmerne kommer i mange forskellige former og afskygninger. Vi anbefaler at du altid har minimum ét antivirusprogram og ét antispywareprogram installeret på din computer.