Nyheder

Sådan får du nemt adgang til hele Netflix udvalg

Sådan får du nemt adgang til hele Netflix udvalg

Hvis du er typen, der følger med i den digitale udvikling for streamingsider som Netflix, ved du, at der findes de såkaldte geoblokeringer, som gør, at du som dansker i Danmark er begrænset til et vist udvalg af film og tv-serier – ligesom amerikanerne, tyskerne og spanierne er det. Udvalget er dog i høj grad forskelligt, og særligt den amerikanske version af Netflix er karakteriseret ved at have mange af de nyeste film og sæsoner. Nogle gange kan det ligeledes være, at andre landes versioner, har noget bedre at tilbyde end Danmark, så hvordan får du adgang til lige netop de versioner? Svaret er en VPN, men hvad er det egentlig overhovedet? Du får et kort overblik samt en guide til, hvordan du gør, lige her.

Hvad er en VPN overhovedet?

En VPN – Virtual Private Network – er, som navnet antyder, en privat internetforbindelse, der er skabt til at maskere din IP-adresse og dermed din specifikke lokation samt alle dine data. Det kan umiddelbart lyde suspekt at maskere sig eller skjule sin IP-adresse, men det er langt fra tilfældet, og faktisk opfordres folk til at gøre netop det, i takt med at teknologien udvikler sig, og forbryderne på internettet bliver klogere. Det er nemlig din sikkerhed.

Hvad har en VPN med streaming at gøre?

En VPN kan dog bruges til meget mere end sikkerhed. I og med at din IP-adresse, og dermed din fysiske lokation, er skjult, har streamingsider som Netflix ikke mulighed for at benytte sig af sin geoblokering. Det er til din fordel, for det betyder, at du frit kan vælge din egen placering via din VPN. Er du interesseret i at se det amerikanske udvalg, vælger du blot, at din VPN skal vise en amerikansk IP-adresse fra din computer, og således har du altså adgang til hele verdens udvalg af film og TV.

Hvilken VPN er så den bedste til brug af formålet?

Netflix har naturligvis luret denne smarte, lille finte, og derfor er det ikke alle VPN’er, der virker på alle streamingsider. Du kan blive mødt af en fejlmeddelelse på siden, hvor du bliver bedt om at slukke for din VPN, før du kan se videre. Der findes dog også en lang række VPN’er, der rent faktisk virker til dette formål, og dit valg skal naturligvis afhænge af smag og behag.

Et godt valg, som kan anbefales herfra, er dog ExpressVPN, som overordnet set giver dig den bedste service. Du slipper ikke for at betale for ydelsen og beskyttelsen, men til gengæld får du valuta for pengene. Her er det primært den høje hastighed, du er sikret med forbindelsen, men også en sublim support følger med i servicen. Med ExpressVPN får du desuden adgang til en ublokeret Netflix på enheder, der ellers ikke understøtter VPN, såsom AppleTV eller spillekonsoller.

Som nævnt skal dit valg dog afhænge af smag og behag, og det kan derfor klart anbefales at læse op på VPN-løsningerne på markedet. Når du er klogere, kan du nemt træffe et bedre valg og dermed begynde at streame meget bedre.